Wie zijn we?

Ik ben een kleine aandeelhouder van Exmar. Samen met enkele andere gelijkgestemde aandeelhouders van Exmar, die zich allen niet kunnen vinden in het huidige overnamebod van 11,1 euro per aandeel, besloot ik deze site te maken. De bieder en zijn adviseurs hebben de afgelopen maanden via interviews, krantenartikels, TV-verschijningen, persberichten en bovenal de prospectus de mogelijkheid gehad om hun business case te presenteren aan het ruime publiek. Wij vinden echter dat de minderheidsaandeelhouders ook recht hebben op een écht onafhankelijke visie en lezing van de feiten.

Wat hebben we gedaan? 

We hebben de afgelopen maanden zorgvuldig alle publieke informatie over het bedrijf Exmar zelf en over het overnamebod van Nicolas Saverys doorgenomen en geanalyseerd. Een schat aan informatie is bijvoorbeeld de prospectus die door de bieder voorafgaand aan zijn bod bij de FSMA is neergelegd. Dit document geeft een goede inkijk in het reilen en zeilen binnen de vennootschap Exmar en deze doornemen is ten zeerste aan te bevelen.  Maar toch: op basis van deze informatie tot de conclusie komen dat 11,1 euro per aandeel Exmar een fair bod is, vergt toch wat intellectuele flexibiliteit… Vandaar de nood aan een site die de informatie ook van een andere kant belicht.

Wat willen we?

Wij willen u alle beschikbare informatie presenteren, inclusief onze analyses. Hiermee willen we u voorzien van alle benodigde tools om zelf de beslissing te nemen wat te doen met uw aandelen Exmar. Wijzelf hebben als vurige wens dat Exmar op de beurs genoteerd blijft, zodat we kunnen meegenieten van de waarschijnlijk bloeiende tijden die eraan komen voor het bedrijf. Enkel indien de Bieder met een bod komt dat substantieel hoger ligt dan zijn huidige bod -en dat dus beter de waarde van het bedrijf weerspiegelt- willen we overwegen onze aandelen vandaag aan te bieden aan hem. Velen hebben reeds dezelfde grieven geuit als ons, lezen we in de media, we staan hier zeker niet alleen. Hoe meer mensen zich aansluiten bij dit verzet, hoe krachtiger het is. Uw keuze dient u echter zelf te maken.